Вече няма непосредствена опасност пожарът, който бушува в бургаската община Средец, да

...
Вече няма непосредствена опасност пожарът, който бушува в бургаската община Средец, да
Коментари Харесай

Трима пожарникари са пострадали при борбата с пламъците край Кубадин

Вече няма непосредствена опасност пожарът, който бушува в бургаската община Средец, да засегне село Кубадин. Гасенето на горските масиви в региона на Средец продължава с два хеликоптера и пожарна техника.  Трима пожарникари са потърпевши при битката с пламъците в гората край Кубадин, потвърдиха за БНР от Пожарната. 
Директорът на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Александър Джартов съобщи: " Трима сътрудници, които са се понадишали с пушек, другояче нищо съществено. За момента пожарът е овладян, не е локализиран към момента, несъмнено ще продължи и през утрешния ден, тъй като е доста огромна площта и теренът е кръстосан ". Главен комисар Джартов заяви още, че на място работят 30 пожарникари, които са подкрепени от военнослужещи и доброволци. В гасенето се включват и два хеликоптера на Министерството на защитата.  Заради разрастването на огъня е образуван специфичен щаб от началника на Националната пожарна. Обявено е и отчасти бедствено състояние. Огънят избухна малко след среднощ на 20 август.Прочетете още
Дежурни от всички екипи, които се включиха в гасенето на пожара, ще останат тази нощ в селото по местата, където огънят вероятно може да пробие, а сутринта ще бъде изработен нов обход, сподели регионалният шеф на Бургас Пламен Янев.

" Пожарът не е локализиран, защото обгръща огромна повърхност. Основната цел беше да се избави селото и като се изключи навлизането в дворовете нямаме нито потърпевши хора, нито солидни къщи.

В момента към селото е построена предпазна линия, която ще се следи до на следващия ден сутринта по какъв начин ще се развие. И се следи фронтът на пожара към други горски масиви, където също сме подхванали дейности да не се популяризира ", сподели Янев.

Огнеборци с пет противопожарни автомобила остават през нощта. При нужда ще се гаси там, където има потребност и където регионът е наличен в гористата околност, добави Пламен Янев.

 

Заради пожара община Средец разгласи отчасти бедствено състояние. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР